Capitalul social al ÎS „Fabrica de sticlă din Chișinău” va fi majorat

Ministerul Finanțelor va aloca din contul mijloacelor prevăzute în bugetul de stat pentru anul curent 12,5 mln lei întreprinderii de stat „Fabrica de sticlă din Chișinău” pentru majorarea capitalului social, transmite IPN cu referire la o decizie aprobată de Guvern.

Ministerul Economiei, în calitate de fondator, explică necesitatea de majorare a capitalului social prin faptul că în 2016 fabrica și-a sistat activitatea ca urmare a incidentului cu avarierea cuptorului de topit din secția numărul 2 și, în consecință, a fost nevoită să inițieze lucrări de reparație capitală. De asemenea, întreprinderea își desfășoară activitatea într-un mediu concurențial foarte dur, iar pentru a fi asigurată competitivitatea produselor este necesar de a face în permanență investiții.

„Fabrica de sticlă din Chișinău” și-a propus să valorifice în 2017 investiții de 5,5 mln euro. Întreprinderea a contractat un credit bancar de 3,5 mln euro pentru a achiziționa materiale necesare reparației cuptorului de topit. Însă aceste mijloace sunt insuficiente pentru a achita taxele la materiale importate pentru reparații.

Ministerul Economiei mai relevă că reluarea de către întreprindere a activității se va solda cu plata la buget a circa 18 mln lei sub formă de taxe și impozite. De asemenea, se preconizează transferarea la buget a defalcărilor din profitul întreprinderii în sumă de 4,4 mln lei.

Reluarea activității acestei întreprinderi de stat este prevăzută pentru luna iulie 2017. La fabrică activează  peste 500 de persoane, iar salariul mediu pe companie constituie 6103 lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.