Octavian Calmâc şi Dmitri Rogozin au discutat despre accesul produselor pe piaţa rusă

Copreşedinţii Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică, vicepremierul moldovean, Octavian Calmâc, şi vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, au discutat la Chişinău despre accesul produselor moldoveneşti pe piaţa Federaţiei Ruse. Cei doi oficiali au abordat şi alte chestiuni ce ţin de îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale, transmite IPN.

Octavian Calmâc a comunicat, în cadrul briefingului de presă după şedinţa comisiei, că s-a discutat despre aplicarea taxelor vamale faţă de marfa moldovenească pe piaţa Federaţiei Ruse. A fost abordat şi subiectul serviciilor de transport, posibilităţile de extindere a actelor permisive pentru transportatorii din Moldova ca să activeze pe teritoriul Uniunii Vamale creată între Rusia, Belarus şi Kazahstan.

Oficialii s-au axat pe definitivarea foii de parcurs privind elementele cheie de cooperare bilaterală în domeniu economic. În luna iulie se va definitiva acest document şi ulterior va fi pus pe rol spre implementare.

 „Ne dorim îmbunătăţirea relaţiilor cu partenerii tradiţionali, în special cu Federaţia Rusă, şi vrem relaţii prietenoase, avantajoase între ambele părţi”, a accentuat ministrul moldovean.

Dmitri Rogozin a spus, la rândul său, că că un grup de lucru, care va începe a activa la finele lunii curente, va fi condus de persoane cu competenţe să găsească anumite soluţii pentru problemele apărute. Se planifică în septembrie să aibă loc o nouă întâlnire şi să se facă un schimb de opinii privind activitatea acestui grup. Oficialul rus crede că în noiembrie va putea avea loc o şedinţă în format deplin a Comisiei interguvernamentale.

În această seară, Dmitri Rogozin merge la Tiraspol, unde se va întâlni cu administraţia regiunii transnistrene, iar înainte de a pleca din Moldova va mai avea o întâlnire cu politicienii moldoveni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.