Nou director la Fabrica de sticlă din Chişinău

Ion Cârştea este noul director al întreprinderii „Fabrica de sticlă din Chişinău”. În cadrul unei vizite la întreprindere, ministrul economiei, Octavian Calmâc, a menţionat că Ion Cârştea poate organiza procesul de activitate şi producere a unei unităţi economice utilizând cele mai moderne forme, drept exemplu fiind şi activitatea sa în calitate de director interimar, când după o perioadă lungă de timp, în luna mai curent, „Fabrica de sticlă din Chişinău” a înregistrat un profit de 1,6 milioane de lei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, noul director al întreprinderii a menţionat că se lucrează asupra unui program de reformare a tuturor domeniilor de activitate, inclusiv celor ce ţin de modernizarea procesului de producţie, găsirii unor noi parteneri de afaceri etc. Ion Cârştea a mai specificat că în scurt timp conducerea întreprinderii va înainta ministerului un set de propuneri legate de eficientizarea cheltuielilor de producere, în special la compartimentul surselor energetice, deoarece la moment acestea constituie 35% din sine cost, eficientizarea cheltuielilor administrative etc.

Fabrica de sticlă din Chişinău a fost creată în anul 2002 după reorganizarea societăţii pe acţiuni cu aceleaşi denumire. În scopul majorării competitivităţii producţiei întreprinderii şi creşterii capacităţilor de producere în anul 2011-2012 a fost efectuată reutilarea tehnică completă. S-a reconstruit cuptorul de topit sticlă nr.2 şi au fost reparate şi modernizate maşinile de fasonat sticlă.

Fabrica de sticlă din Chişinău realizează pe piaţa internă circa 33% din produsele din sticlă, iar cotei de export revenindu-i 67% din marfă. Întreprinderea exportă producţia de sticlă în 27 de ţări, cele mai mari volume revenind Turciei, României, Greciei, Bulgariei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.