Ex-ministru al finanţelor: Proiectul politicii bugetar-fiscale trebuie revăzut

Unele aspecte ale politicii bugetar-fiscale pentru anul 2016 trebuie revăzute, altfel ar putea provoca revolta cetăţenilor. Declaraţia a fost făcută de către ex-ministrul finanţelor, Mihai Manole, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

Fostul ministru se referă în primul rând la impozitul diferenţiat pentru imobile. „Nu ştiu după care criterii vor fi apreciate imobilele de lux. În această categorie riscă să intre şi cetăţenii care şi-au construit mansarde, dar sunt departe de a fi consideraţi înstăriţi. În acest an eu am plătit 3500 de lei impozit pentru imobil. Fiind angajat în calitate de profesor, a fost o sumă considerabilă. Dacă vor fi majorate impozitele, mulţi cetăţeni pur şi simplu nu vor putea să plătească”, a spus Manole.

Ex-ministrul finanţelor consideră drept incorectă şi politica ce ţine de înregistrarea mijloacelor de transport aduse din afara ţării. „Este un absurd că s-a micşorat taxa pentru vinietă şi a fost majorat accizul la importul automobilelor. În Republica Moldova au apărut localităţi în care aproape că nu există mijloace de transport înmatriculate în Moldova. Încasările din taxele pentru vinietă sunt  cu mult inferioare celor pentru devamare şi înmatriculare. Statul ar trebui să motiveze cetăţenii să opteze pentru înmatricularea automobilelor în Republica Moldova. Bugetul are de pierdut foarte mult”, a spus Manole.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.