Se negociază contractele de achiziţie a energiei electrice

Negocierile pe marginea noilor contracte de achiziționare a energiei electrice (cele  în vigoare expiră la finele lui martie) sunt în desfășurare, transmite IPN cu referire la vicepremierul şi ministrul economiei Octavian Calmîc, solicitat în deschiderea ședinței guvernului de către premierul Pavel Filip să facă o succintă informație la acest subiect.

Calmîc a spus că Energocom, companie care achiziționează energie electrică pentru stat și distribuitorul privat de energie electrică, pe parcursul lunilor ianuarie –februarie sunt în negocierii cu toți furnizorii și exportatorii de energie electrică din regiune atât din Federația Rusă, Ucraina, cât şi alți exportatori de energie electrică.

„Primele semnale vizavi de preț ne demonstrează că putem să mizam pe niște reduceri semnificative de preț. Dar suntem în negocieri şi nu aș vrea să anticipez”, a specificat Calmîc. El a mai spus că săptămâna viitoare în Moldova vor sosi reprezentanți ai companiei Gazprom.

Premierul Pavel Filip a cerut repetat instituțiilor responsabile să asigure o transparență maximă la stabilirea tarifelor la resursele energetice pentru consumatorii finali.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.