ANRE a eliberat licenţă pentru un nou furnizor de energie electrică

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a eliberat licenţă pentru un nou furnizor SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, societate creată în urma reorganizării prin separare a SA „Reţelele Electrice de Distribuţie Nord” (RED Nord) şi SA „Reţelele Electrice de Distribuţie Nord-Vest” (RED Nord-Vest), transmite IPN.

Potrivit ANRE, noua companie a fost fondată din contul patrimoniului RED Nord şi  RED Nord-Vest, transmis ca rezultat al reorganizării acestora. După acest proces, drepturile şi obligaţiile celor două companii aferente activităţii de furnizare a energiei electrice au fost preluate de către „Furnizarea Energiei Electrice Nord”. Prin licenţa eliberată de către ANRE, noua întreprindere are dreptul de a furniza energie electrică la tarife reglementate prin reţelele de distribuţie ale RED Nord şi RED Nord-Vest.

În acelaşi timp, Consiliul de Administraţie al ANRE a retras, în baza cererilor depuse, licenţele pentru activitatea de furnizare a energiei electrice, deţinute de cele două companii. În prezent, acestea deţin doar licenţe pentru activitatea de distribuţie a energiei electrice.

Anterior, ANRE a eliberat licenţă pentru furnizarea energiei electrice şi companiei ÎCS „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie”, întreprindere creată ca rezultat al reorganizării prin separare a companiei ÎCS „Red Union Fenosa”, care în prezent prestează doar servicii de distribuţie a energiei electrice.

Acţiunile ANRE fac parte din agenda de implementare a Pachetului Energetic II, care prevede transpunerea în legislaţia naţională a unui şir de directive şi regulamente europene ce vizează liberalizarea pieţei de energie electrică în beneficiul consumatorilor finali.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.