Compania Ritlabs SRL, premiată de FISC pentru respectarea legislaţiei fiscale

Inspectoratul Principal Fiscal de Stat  (FISC) a decernat companiei Ritlabs SRL o diplomă de merit şi un certificat de încredere pentru conformarea fiscală benevolă şi ţinerea evidenţei contabile conform reglementărilor în vigoare. Inspectoratul Fiscal a organizat în premieră o astfel de ceremonie de premiere, iar cerinţelor impuse pentru titlul de contribuabil de încredere au corespuns doar 30 de agenţi economici din cele 683 927 întreprinderi înregistrate în Republica Moldova.

Solicitat de IPN, directorul Ritlabs SRL, Maxim Masiutin, a menţionat că certificatul de încredere este un document prin care se atribuie titlul de contribuabil onest. Acesta stimulează respectarea legislaţiei fiscale. Totodată, oferă unele avantaje fiscale, precum scutirea de controalele organelor fiscale pe o perioadă de 2 ani, dacă antreprenorul respectă prevederile legale. În cazul în care pe durata acţiunii certificatului de credibilitate contribuabilul va comite încălcări ale legislaţiei fiscale, Inspectoratul Fiscal Principal de Stat este în drept să anuleze documentul.

Inspectoratul Fiscal a selectat antreprenorii în funcţie de contribuţii, fără să anunţe un concurs de dosare. Dreptul la certificatul de încredere se atribuie contribuabilului care pe parcursul activităţii desfăşurate în ultimii 3 ani a obţinut venit impozabil în fiecare an, iar sumele obligaţiilor fiscale achitate în ultimul an au sporit cu cel puţin 10 % faţă de anul precedent.

Compania Ritlabs SRL activează pe piaţa tehnologiilor informaţionale din Republica Moldova din anul 1998 şi este specializată în elaborarea programelor software. Primul produs al companiei Ritlabs SRL a fost managerul de fişiere Dos Navigator, ulterior compania s-a axat pe elaborarea programelor de transmitere a datelor prin intermediul platformelor The Bat, SecureBat, Voyager şi BatPost.