Echipele moldovenești și-au aflat adversarele din cupele europene

La Nyon s-au tras sorții pentru primul tur preliminar al Ligii Europa. Milsami Orhei va juca cu vicecampioana României, FCSB. „Vulturii roşii” vor juca prima manşă în deplasare, la Giurgiu, pe 11 iulie, iar returul, pe teren propriu, o săptămână mai târziu, transmite IPN.

Petrocub va întâlni formaţia cipriotă AEK Larnaca, care în sezonul trecut a evoluat în grupele Ligii Europa. Primul meci va avea loc în Cipru, pe 11 iulie, returul fiind programat pe 18 iulie la Chișinău.

„AEK este o echipă cu tradiție. Anul trecut ciprioții au jucat în grupele Ligii Europa și au ocupat locul 3. Nu este cea mai bună tragere la sorți pentru noi. Trebuie să muncim și să avem o evoluție meritorie. Va fi o experiență bună pentru noi”, a declarat pentru presă antrenorul echipei Petrocub, Lilian Popescu.

Cea de-a treia formație moldovenească ce se va alinia la startul primului tur preliminar al Ligii Europei, Speranţa Nisporeni, va întâlni echipa Neftci Baku.

În preliminariile Ligii Campionilor, Republica Moldova va fi reprezentată și în acest an de Sheriff. Echipa tiraspoleană va juca cu formația georgiană FC Saburtalo Tbilisi în primul tur preliminar. Primul duel va avea loc la Tiraspol, pe 9 sau 10 iulie, iar a doua manşă - la Tbilisi, pe 16 sau 17 iulie.