Echipamente IT donate de UNICEF Ministerului Muncii și Protecției Sociale cu suportul Guvernului Marii Britanii

Un lot de echipamente IT în valoare de 1,41 milioane de dolari a fost donat Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Echipamentele, destinate lucrătorilor din prima linie din domeniul asistenței sociale, au fost procurate de UNICEF, cu suportul financiar al Guvernului Marii Britanii, transmite IPN.

Ministrul Alexei Buzu a remarcat în cadrul evenimentului că sunt donate peste 1400 de echipamente IT performante, pentru toți asistenții sociali, specialiștii în protecția copilului și cei care lucrează în prima linie și oferă suport populației din Moldova. El a remarcat că este complicat să oferi o intervenție eficientă dacă nu ai acces la un sistem informațional și a mulțumit donatorilor pentru susținerea oferită.

Maha Damaj, reprezentantă de țară UNICEF în Moldova, spune că donația vine să ajute sistemul să funcționeze mai bine, în beneficiul familiilor vulnerabile din țară. Se dorește reducerea lacunelor din sistem pentru a putea mai ușor colecta datele. Evidența datelor în format electronic va permite o analiză mai bună a lor și se va asigura prestarea serviciilor eficiente celor care au nevoie de ele.

Pippa Brown, consilier umanitar, Foreign, Commonwealth & Development Office (FCDO), a apreciat că se dedică foarte multă muncă sistemului de protecție a copilului în Moldova. Potrivit ei, în ultima perioadă s-au depus multe eforturi din perspectiva asistenței tehnice, din perspectiva consolidării capacităților, eforturi la nivel administrativ, așa ca actuala donație să fie utilă. Echipamentul va fi unul foarte util pentru asigurarea gestionării, managementului datelor pentru a asigura o digitalizare a serviciilor.

Larisa Ilașcu, asistentă socială comunitară a remarcat că acest echipament IT reprezintă o investiție în siguranța și binele comunităților. Prin astfel de inițiative sunt ridicate standardele de calitate în domeniul protecției sociale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.