Echipamente de protecție pentru copii hipoacuzici din capitală, donate de Delegația UE

Delegația Uniunii Europene la Chișinău a donat un lot de echipamente de protecție pentru instituția municipală de învățământ, cu profil special nr. 12 din capitală, transmite IPN.

Lotul conține măști de protecție reutilizabile. Acestea facilitează comunicarea dintre profesor și copil, datorită faptului că sunt transparente în zona cavității bucale.

Prezentă la eveniment, viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a mulțumit ambasadorului UE Peter Michalko pentru suportul oferit, menționând că prin aceste acțiuni este asigurat dreptul la educație pentru acești copii cu necesități speciale.

„Comunicarea este foarte importantă într-o societate. Aceste măști îi vor ajuta mult pe pedagogi în predarea orelor ca să fie expliciți și înțeleși de cei mici. La fel, copii vor putea interacționa între ei, stimulând comunicarea”, a declarat Angela Cutasevici, citată într-un comunicat de presă al Primăriei capitalei.

Școala specială nr.12 este unica instituție din municipiul Chișinău care instruiește și recuperează copii cu deficiențe de auz cu vârsta cuprinsă între 7 și18 ani. În prezent, aici studiază 73 de copii cu deficiențe de auz și deficiențe asociate, dintre care 48 de elevi sunt în clasele gimnaziale. Instituția de învățământ a fost fondată în 1981.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.