Echipament medical de ultimă generație, oferit IMC cu suportul UNFPA

Echipament de ultimă generație în domeniul obstetricii și ginecologiei a ajuns în Republica Moldova cu suportul UNFPA Moldova. Acesta va fi distribuit în nouă instituții medicale, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al UNFPA Moldova, o parte din echipamentul medical este transmis astăzi spre Institutul Mamei și Copilului. Institutul va fi dotat cu lămpi performante pentru sălile de operație, mese de operație, echipament necesar pentru anestezie, dar și pentru monitorizarea stării mamei și a copilului la naștere.

Potrivit lui Sergiu Gladun, directorul Institutului Mamei și Copilului din Chișinău, instituția a fost deschisă în anii 80 ai secolului trecut și sunt dispozitive care lucrează chiar din anul 1982. Potrivit lui, echipamentul primit astăzi este foarte important pentru nașterea în condiții sigure pentru pacienții care vin în instituție. „Am primit aparatele monitoare de supraveghere intrauterină a copiilor și sigur că acest echipament este foarte important și vital pentru noi”, a declarat Sergiu Gladun.

Valoarea echipamentului procurat pentru Institutul Mamei și Copilului este de 525 de mii de dolari SUA și este destinat pentru dotarea secției de naștere, a sălii de operație și a unității de terapie intensivă pentru mamă și nou-născut.

Dincolo de dotarea cu echipamentul de resuscitare, instituțiile medicale primesc echipament auxiliar care îmbunătățește calitatea serviciilor medicale, oferă siguranță și salvează timpul atât de prețios în cazurile de urgență.

Echipamentul a fost procurat de către Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii, pentru a acoperi necesitățile femeilor din R. Moldova și ale celor refugiate din Ucraina. Valoarea lotului de echipamente este de 1,8 mln dolari SUA.

Pe parcursul următoarelor două luni, UNFPA va echipa complet 22 de săli de naștere în maternitățile din Bălți, Cahul, Edineț, Ceadîr-Lunga, Comrat, Chișinău.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.