Echipa maib - al treilea an în cursa „Foc la ghete pe biciclete”, pentru susținerea „Casa Angelus”

Echipa maib - al treilea an în cursa „Foc la ghete pe biciclete”, pentru susținerea „Casa Angelus”

70 de cicliști, inclusiv patru membri ai echipei maib, au pedalat 102 km pe traseul Chișinău-Isacova-Chișinău pentru a susține copiii și adulții care suferă de boli incurabile, în stadiu progresiv sau avansat şi cu un prognostic limitat de viaţă. Cursa caritabilă „Foc la ghete pe biciclete” se află la a treia ediție și a fost organizată de Fundația Hospice Angelus Moldova, fiind colectați 70 de mii de lei din taxa de înscriere și din donațiile partenerilor, sponsorilor și a persoanelor fizice.

Alături de alți amatori ai ciclismului și sportivi de performanță, Alexandrina Dobrovolschi, Mihai Iordăchescu, Maxim Chirița și Stanislav Climovici de la maib au fost sensibilizați de scopul competiției, și-au dorit să participe pentru a ajuta beneficiarii serviciilor
„Casa Angelus” și pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la importanţa îngrijirilor paliative.

Alexandrina, Mihai, Stanislav și Maxim s-au înscris în cursă pentru al doilea an consecutiv și spun că au savurat la maxim fiecare kilometru parcurs. Așa cum fac parte din comunitatea de alergători maib „Activ la Superlativ”, cursa „Foc la ghete pe biciclete” a fost un bun antrenament de rezistență, dar și o plăcere aparte oferită de locurile pitorești ale țării. Chiar dacă au existat și momente mai puțin plăcute, asta nu i-a oprit din a continua cursa și a ajunge la finiș.


Alexandrina Dobrovolschi, Specialist superior instituții financiare și relații externe:

„Participarea în turul Foc la Ghete pe Biciclete” a fost o provocare pentru mine, așa cum distanță de 102 km nu este una atât de mică. Pentru al doilea an consecutiv am avut onoarea să reprezint maib la această competiție și mă bucur că fac parte dintr-o echipă atât de sensibilă la importanță îngrijirilor paliative. Cursa nu a fost deloc una ușoară, cu mici accidente din cauza neprofesionalismului, dar am finalizat-o cu brio și sunt extrem de mândră de mine, pentru că am reușit să-mi depășesc propriile recorduri. În timpul cursei, la fel ca în viață, am căzut, m-am ridicat, am fost pansată și am mers mai departe, până la final”.

Mihai Iordăchescu, Manager plăți POS:

„Cu o deosebită plăcere m-am alăturat repetat acestei inițiative și mă bucur nespus că sportivii mențin atenția față de acest unic Centru de îngrijiri paliative din Moldova. Cursa „Foc la ghete pe biciclete” a fost una foarte faină, cu oameni pozitivi, energici și ambițioși.
Timpul a ținut cu noi și am ciclat mai mult în umbră, ceea ce ne-a oferit posibilitatea să ajungem la „Casa Angelus” din Orhei cu forțe și cu zâmbete, care sunt extrem de necesare copiilor de acolo, zâmbete care îi încurajează și îi detașează de la suferință. Bravo tuturor participanților! Bravo, colegi! Bravo, maib!”.


Stanislav Climovici, Inginer date senior:

„Nu am putut să rămân indiferent de cazul copilașilor de la Casa Angelus. Particip pentru al doilea an și pe viitor intenționez să fiu în continuare alături de susținătorii și participanții acestei curse. Este unul din proiectele care trebuie să continue, pentru că promovează modul activ de viață și contribuie la susținerea unei cauze nobile”.

Maxim Chirița, Senior data modeler:

„Participând și anul trecut, de această dată am fost mai bine pregătit, pentru că deja știam ce eforturi va fi necesar să depun. Am decis să mă alătur competiției pentru că consider important să facem cunoscut întregii societăți că există copii cu boli incurabile care au nevoie de îngrijire specială, mai ales în contextul în care fonduri pentru astfel de centre de îngrijire paliativă se colectează în mare parte doar din campanii caritabile. Mă bucur că prin participarea mea am reușit să ajut cât de puțin și cu siguranță voi încerca să particip mai des la astfel de evenimente”.

Pe toată durata cursei, participanții au fost însoțiți de un echipaj medical, o mașină a poliției, au primit apă și gustări, iar la final s-au bucurat de picnic în aer liber, tombolă cu premii, excursie pe teritoriul Centrului de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Casa Angelus”, au descoperit afacerea socială Angelus Agro, s-au învrednicit de cupe și certificate de participare.

Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Casa Angelus” a fost fondat în 2017, în satul Isacova, raionul Orhei, și în prezent găzduieşte mai mulți copii cu probleme grave de sănătate, unii dintre ei cu cancer în faze terminale. Fundația Hospice Angelus Moldova este principalul furnizor de îngrijiri paliative pentru pacienții adulți și copiii care suferă de boli incurabile, progresive, aflate în stadiu terminal. Sursele necesare pentru oferirea gratuită a serviciilor și activitatea „Casei Angelus” sunt acumulate în mare parte din evenimentele de caritate.


Faptele bune ne definesc. Împreună suntem mai buni!

Despre maib

Maib este partener al Fundației Hospice Angelus Moldova de peste 10 ani, prin politica sa de responsabilitate socială corporativă investind în proiecte sociale şi în susţinerea comunităţii. Pe parcursul ultimilor ani, banca a oferit sprijin în realizarea mai multor iniţiative ale organizaţiei, având certitudinea că „Implicarea face diferenţa”. Prin prisma comunităţilor interne formate din angajaţi ai băncii (de fotbal, tenis, volei, alergători), maib îşi propune să inspire societatea să adopte un mod sănătos de viaţă şi activ la superlativ.

*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.