e-GUVERNUL TĂU: Servicii publice 24 de ore din 24 și date deschise în beneficiul cetățenilor

                                                                                                          
                                                                                                     e-GUVERNUL TĂU:


                                                           Servicii publice 24 de ore din 24 și date deschise în beneficiul cetățenilor

Centrul de Guvernare Electronică în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova lansează pe 1 februarie  campania de informare şi educare a publicului privind guvernarea electronică (e-Guvernarea). Acest proces reprezintă interacțiunea digitală dintre autorități și cetățeni, servicii, date și informații publice aproape de oameni, un Guvern transparent, eficient și rapid.

Obiectivele campaniei sunt promovarea conceptelor de e-Guvernare și e-Transformare și a produselor care vor rezulta în urma acestor procese.

“e-Guvernarea a încetat sa mai fie o opţiune. Ea reprezintă şansa unui guvern de a ţine pasul cu viața modernă și a răspunde nevoilor cetățenilor. Campania pe care o lansăm se bucură de susţinerea instituțiilor media din țară pentru difuzarea gratuită a materialelor video şi audio în sprijinul educării şi familiarizării publicului larg privind e-Guvernarea”, a spus Stela Mocan, directoarea executivă a Centrul de Guvernare Electronică.

Campania de informare şi educare se va desfăşura in trei etape pe parcursul anului 2012. Aceasta  va cuprinde o serie de materiale scrise, spoturi video, audio, precum şi pastile informative difuzate pe canalele de televiziune și radio. Materialele vor introduce şi explica noţiuni precum e-Servicii, Date Deschise(Open Data), aplicații ale Datelor Deschise, Nor Informațional (Cloud Computing), Portal unic al serviciilor publice și altele.

„e-Guvernul tău” este sloganul campaniei de comunicare privind guvernarea electronică. 

Despre Centrul de Guvernare Electronică:

Centrul de Guvernare Electronică este responsabil de elaborarea şi realizarea Agendei e-Guvernare prin aplicarea pe larg a tehnologiilor informaţionale şi de comunicaţii. Instituţia îşi propune să susțină reforma sectorul public, să crească performanţa autorităţilor şi transparenţa instituţiilor statului, să sporească accesul la informaţie şi să promoveze serviciile digitizate (e-Servicii).

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi Centrul de Guvernare Electronică, persoană de contact: Ilona Spătaru, coordonatoare PR și Comunicare, e-mail: ilona.spataru@egov.md, tel. 250-234, 250-544

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.