După secretarii generali de stat, vor fi aleși și secretarii de stat pentru ministere

În două săptămâni, vor fi anunțate rezultatele concursurilor publice pentru selectarea secretarilor de stat. Iurie Ciocan, șeful Centrului de implementare a reformelor, din cadrul Guvernului, a comunicat că urmează a fi selectate 33 de candidaturi pentru cele nouă ministere. Depunerea dosarelor s-a încheiat la 16 octombrie, transmite IPN.

„Au fost depuse 120 de dosare. Unele au fost acceptate și transmise pentru verificare sub aspectul integrității candidaților. Altele nu au fost acceptate pentru că nu conțineau toate documentele indicate în condițiile concursurilor anunțate. La Ministerul Justiției concursul a fost prelungit, deoarece a fost depus doar un dosar. În câteva zile, după ce vom primi avizul de la ANI, vom purcede la interviuri cu candidați”, a specificat Iurie Ciocan.

În ședința Guvernului din 25 octombrie au fost prezentați cei șapte secretari generali de stat care au trecut concursul. La  Ministerul Finanțelor și la Ministerul Afacerilor Interne secretari generali de stat nu au fost deocamdată desemnați, concursurile fiind prelungite.

Câștigătorii concursului pentru funcția de secretar general de stat în cadrul ministerelor sunt: Radu Burduja – Ministerul Apărării, Boris Gîlca – Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Anatolie Munteanu – Ministerul Justiţiei, Mihail Căpățână – Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Igor Șarov – Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Iulia Iabanji-Costin – Ministerul Economiei şi Infrastructurii, Iurie Ușurelu – Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.