După doi ani de pandemie, taberele își redeschid ușile pentru copii

După doi ani de pandemie, copiii și adolescenții se vor bucura din nou de odihnă și recreere în taberele de vară. Potrivit unui proiect aprobat de Guvern, costul orientativ al unei zile în tabere va fi  de 310 lei. În cele cu sejur de zi – 243 de lei, transmite IPN.

În bugetul CNAS pentru organizarea odihnei copiilor și adolescenților sunt prevăzuți nouă milioane de lei, iar în bugetul MEC – 1,3 milioane de lei.

Din contul transferurilor cu destinație specială de la bugetul de stat către bugetele locale, în acest scop sunt prevăzuți 87,3 milioane de lei. Autoritățile publice locale pot contribui suplimentar cu mijloace financiare din contul veniturilor proprii, defalcărilor de la impozitele și taxele de stat, dar și altor surse permise de legislație.

În limita cheltuielilor prevăzute pentru anul curent, Ministerul Educației va achiziționa bilete pentru elevii din instituţiile de învățământ general din raioanele de est ale Republicii Moldova şi orașul Bender, subordonate MEC, precum și pentru copiii refugiați din Ucraina.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.