După ani de calvar, fostului Director general al Combinatului „Cricova” i s-a făcut dreptate

Procuratura Anticorupție a emis o ordonanţă de clasare a procesului penal în cazul ex-Directorului Combinatului de vinuri spumante „Cricova”, Valentin Bodiul, pe motiv că nu au fost depistate componentele infracţiunii.

Amintim că, în perioada anilor 2017-2018, în privința dlui Bodiul, precum și a mai multor persoane de la Combinatul de vinuri „Cricova”, au fost inițiate un șir de dosare penale. În ultima instanță, acestea au fost clasate pe motiv că, pretinsele fapte infracționale nu constituie infracțiune, adică lipsesc elementele acesteia.

În realitate, toate aceste dosare au fost fabricate la comanda unor persoane, care, urmărind anumite interese mercantile și meschine, aveau intenția de a privatiza această întreprindere de stat, care, prin eforturile depuse de Valentin Bodiul, a devenit tezaur patrimonial național.

De notat că, la 19.12.2017, ziua în care s-a anunțat despre reținerea dlui  V. Bodiul, dânsul  nici nu se afla în Republica Moldova, iar pentru a evita arestarea ilegală, a fost nevoit să rămână o perioadă de timp în străinătate.

După schimbarea puterii în țară, dl Bodiul a declarat că doreşte să colaboreze cu organele de urmărire penală şi imediat a depus mărturiile de rigoare. Ca rezultat al investigațiilor de urmărire penală, inclusiv a procedurilor repetate de audit și a expertizelor judiciar-contabile, absolut nici o situație faptică cu caracter presupus penal nu s-a confirmat și toate dosarele, în privința tuturor persoanelor urmărite penal pe nedrept, inclusiv în privința dlui Bodiul, au fost clasate.

Deoarece urmărirea penală a stabilit cu certitudine că, Combinatului de vinuri „Cricova” nu i-a fost cauzat absolut nici o pagubă, efectiv, dl Valentin Bodiul nu a achitat nimănui absolut nici un bănuț în calitate de recuperare a careva prejudiciu
material, după cum au informat unele instituţii media.

Din numele dlui Valentin Bodiul, vin cu solicitarea către instituțiile media ce au scris despre cazul dat să publice respectivul comunicat de presă, care e o dovadă că dumnealui a fost hărțuit pe nedrept și nu a comis nici o ilegalitate.

De menționat că, Procuratura Generală, recent, a cerut scuze publice de la Valentin Bodiul, a anunțat despre scoaterea dânsului de sub urmărire penală şi despre clasarea dosarului.

Amintim că, Valentin Bodiul este unul dintre cei mai cunoscuţi vinificatori autohtoni, e cel mai longeviv conducător al SA „Cricova” (29 de ani în funcţia de Director general, perioadă în care întreprinderea a devenit cartea de vizită a RM) şi de-a lungul timpului s-a învrednicit de mai multe distincţii de stat, inclusiv „Ordinul Republicii”, „Om emerit”, „Ordinul de onoare” etc.   


Avocat Anatolie DONCIU

 

-------
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.