Dräxlmaier aduce noi investiții în Republica Moldova

Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) anunță un nou împrumut până la 75 de milioane de euro (80,1 milioane de dolari) pentru producătorul german de componente auto Dräxlmaier Group, localizat inclusiv în Moldova, relatează IPN cu referință la SEENews.com.

Dräxlmaier a făcut prima investiție în Moldova în 2007, când a fost deschisă prima hală de producție de cablaje cu aproximativ 300 de angajați, la Chișinău. În prezent, la cele trei fabrici din Bălți, Cahul și Chișinău lucrează peste 5000 de angajați. Producția este livrată pentru Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche, Rolls-Royce și VW.

Actualul împrumut acordat subdiviziunilor Dräxlmaier din Moldova, România și Macedonia de Nord, va servi extinderii capacității de producție a cablajelor de înaltă tensiune și sistemelor de baterii pentru vehicule electrice.

Totodată, Dräxlmaier va implementa noi programe de formare a competențelor tehnice emergente și, în colaborare cu universitățile locale, programe de ucenicie pentru a sprijini pregătirea forței de muncă și angajarea personalului instruit în câmpul muncii, notează IPN.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.