Dragoș Galbur – portretul candidatului la șefia capitalei

Materialul face parte din campania de informare lansată de IPN în care prezintă date biografice, informații despre venituri și avere, precum și experiența profesională a candidaților la funcția de primar general al municipiului Chișinău.

Dragoș Galbur candidează la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Național Moldovenesc, pe care îl conduce. S-a născut pe data de 7 mai 1988.

În perioada anilor 2006-2014 a studiat stomatologie generală la Universitatea de Stat de Medicină și farmacie „Nicolae Testemiţanu”. Între anii 2012-2014 a urmat un masterat în drept penal și criminologie la Facultatea de drept și științe sociale în cadrul Universității de Stat „Alecu Russo” de la Bălți. A mai făcut în perioada anilor 2017-2020 un masterat în administrarea afacerilor la Universitatea Sheffield din Anglia.

Între anii 2007-2008 a fost salvamar acreditat Crucea Roșie. În perioada 2011-2015 a activat în cadrul Clinicii Stomatologice municipale Bălți și în cadrul unei clinice stomatologice private din Chișinău. Din 2015 și până în 2016 a fost șeful Departamentului relații internaționale, integrare europeană și asistență externă al Ministerului Sănătății. Între anii 2016-2017 a activat în calitate de consilier al ministrului sănătății. Din 2017 și până în 2019 a exercitat funcția de consilier medical și specialist în marketing în cadrul Spitalului „Sf. Constantin” din Brașov, România. Întrei anii 2019-2022 a activat la Muzeul Național al Irlandei, Dublin în calitate de ofițer de sănătate și siguranță. Pe parcursul anului 2022 a activat în cadrul asociației obștești CCF Moldova.

În martie 2023 și-a înregistrat Partidul politic Partidul Național Moldovenesc, care potrivit Agenției Servicii Publice numără peste o mie de membri.

Pentru anul trecut declară salarii în mărime de peste 659 de mii de lei, bani primiți pentru munca din Irlanda în calitate de manguard și pentru activitatea de jumătate de an la CCF Moldova. Mai declară trei carduri în trei bănci din – Moldova, România și Irlanda – pe care are 10 mii de lei și 14 100 de euro. Alte bunuri sau venituri nu sunt indicate în declarația de avere și interese personale.

Programul electoral al lui Dragoș Galbur se concentrează pe dezvoltarea economică durabilă, digitalizare și inovație, educație de calitate, siguranță pentru cetățeni și animale, transport public eficient, fluidizarea traficului și parcări supraetajate, consolidarea centrelor comunitare de sănătate mintală și altele. Acesta a declarat că vrea să transforme capitala într-un spațiu unde inovația se împletește cu istoria.

Conform tragerilor la sorți, Dragoș Galbur de la Partidul Național Moldovenesc urmează să fie cu numărul 17 în buletinul de vot.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.