Dragoș Galbur: În Chișinău din 28 de candidați, 22 au fost de umplutură

Cei mai mulți dintre candidații la funcția de primar general al municipiului Chișinău s-au aventurat în cursă pentru a rupe voturile de pe segmentul de dreapta. O spune candidatul Partidului Național Moldovenesc, Dragoș Galbur, potrivit căruia mulți dintre pretendenții la șefia Chișinăului nici măcar nu știau care sunt prerogativele primarului general. În același context, candidatul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, Ion Bulgac, spune că a avut o campanie corectă și a oferit cetățenilor mesaje consistente, chiar dacă puțini alegători au apreciat acest lucru, notează IPN.

Liderul Partidului Național Moldovenesc spune că bătălia pentru funcția de primar al Chișinăului a fost una inechitabilă, întrucât unii candidați au folosit din plin resursa administrativă. Potrivit lui Dragoș Galbur, mulți dintre cei care au fost înregistrați în cursa pentru șefia Chișinăului au avut doar intenția de a dispersa voturile de pe dreapta.

„Din 28 de candidați, câți au participat în Chișinău, 22 au fost de umplutură și au fost puși să rupă voturile de dreapta. Au fost oameni care nu aveau ce livra, oameni care nu pot vorbi în public, oameni care promit scăderea prețului la gaz în calitate de primar, oameni care promit reabilitarea centurii Chișinău, care nici măcar nu ține de administrația publică locală. Au fost oameni puși ca să tulbure mintea alegătorului și le-a reușit. Ion Ceban nu poate fi primarul tuturor pentru că Ion Ceban este un exponent al Moscovei. Acest mesaj n-a prins pentru că au avut grijă și partenerii din Vest, reprezentanții SUA, să-i șteargă imaginea de pro-rus și au reușit să-l europenizeze”, a spus președintele Partidului Național Moldovenesc, Dragoș Galbur, în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

În cadrul aceleiași emisiuni, candidatul CUB la șefia Chișinăului a menționat că deși nu s-a bucurat de sprijinul masiv al cetățenilor, a reușit să promoveze imaginea și mesajele formațiunii pe care o reprezintă.

„Eu sunt foarte mândru de campania pe care am avut-o. Am avut o campanie demnă, o campanie în care am ales să le comunic oamenilor principii și valori, subiecte care nu există deloc în comunicarea politică. În această campanie am avut un mesaj anti-nonmenclatură, anti-birocrație, anti-sistem. Au fost niște oameni care ne-au văzut și ne-au auzit și noi am obținut niște voturi. De la asta începem să construim. Am avut 2000 de voturi, peste un an vor fi 20 de mii și peste 4 ani vor fi 200 de mii. Eu înțeleg că o construcție politică ce a apărut un an în urmă e foarte greu să crească organic, sănătos”, a spus reprezentantul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, Ion Bulgac.

În timpul scrutinului pentru funcția de primar general al Chișinăului, candidatul CUB, Ion Bulgac, a obținut 1861 de voturi, iar candidatul Partidului Național Moldovenesc, Dragoș Galbur, a obținut 897 de voturi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.