Două avioane au fost aproape de a se ciocni în spațiul aerian al Moldovei, angajat MoldAtsa

O aeronavă a companiei „Air Moldova”, cu 140 de pasageri la bord, și un avion de mici dimensiuni au fost aproape de o coliziune în aer, pe 23 iunie. Potrivit lui Eugen Sajin, angajat al companiei MoldAtsa, incidentul este trecut sub tăcere de reprezentanții MoldAtsa și ai Autorității Aeronautice Civile, transmite IPN.

Într-o postare pe Facebook, Eugen Sajin, angajat al MoldAtsa, spune că angajații companiei se tem să raporteze astfel de incidente și acuză compania de faptul că după ancheta asupra incidentului nu s-a schimbat nimic. „După incident ce credeți, care a fost concluzia? au fost revizuite procedurile? A fost îmbunătățit echipamentul? a fost suplinit personalul? S-au creat mecanisme de protecție? NU”, scrie Eugen Sajin în postare.

Detalii despre eveniment au fost oferite de o sursă anonimă din cadrul MoldAtsa, care a declarat pentru postul TV8 că în acel moment lucrau doar 9 controlori ai navigației, în loc de 15, iar dispecerul responsabil de avion, fiind extrem de obosit, a uitat să verifice situația de pe traiectoria avionului de pasageri. „În acel moment, de pe aerodromul Vadul lui Vodă a decolat un AN2, cu parașutiști. Ulterior, aeronava de pasageri a trecut pe sub AN2, la distanța de 10-15 metri. Astfel, traiectoriile celor două avioane s-au intersectat”, relatează sursa citată, care mai menționează că accidentul nu s-a produs din cauză că viteza AN2  este una redusă și avionul are nevoie de 30 de minute să ajungă la înălțimea de 1000 de metri.

Vezi și:
AAC reacționează la declarațiile privind incidentul aviatic din spațiul aerian al Moldovei

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.