Două automobile de epocă au fost expuse în fața Parlamentului

Două automobile de epocă – limuzina „Gaz-14”, anul producerii 1977, și „ZIL 41047”, anul fabricării 1989 – au fost expuse în fața clădirii Parlamentului. Mașinile din garajul Parlamentului au fost utilizate de Mircea Snegur și de Petru Lucinschi, ex-președinți. Acțiunea are loc în contextul Zilei Internaționale a Muzeelor și face parte dintr-un șir de activități de informare a publicului despre istoria legislativului, transmite IPN.

Tot astăzi sunt lansate tururi ghidate virtuale care cuprind imagini video și foto, descrieri detaliate ale celor mai importante săli din cadrul clădirii Parlamentului, exponatelor din muzeu, prezentate în contextul unor evenimente istorice sau politice cu însemnătate mare.

Muzeul Parlamentului Republicii Moldova a fost creat la 23 mai 2017. Actualmente, aici se păstrează peste 30 de tablouri, 87 de suvenire, mai multe documente istorice, aproape 90 de cărți și cca 180 de fotografii.

În acest an, Muzeul Parlamentului a fost completat cu circa 500 de copii ale documentelor oferite de Arhiva Națională a Republicii Moldova, care reprezintă o retrospectivă a parlamentarismului în timpul Sfatului Țării. În continuare acestea urmează a fi digitizate pentru a le aduce la cunoștința unui număr cât mai mare de cetățeni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.