Scutirea de plata taxelor vamale pentru antreprenorii transnistrenii, prelungită

Termenului de aplicare a scutirii de plata taxelor vamale pentru agenții economici din raioanele de est ale Republicii Moldova, care efectuează operațiuni de import-export prin punctul de trecere a frontierei Pervomaisk-Cuciurgan și care nu sunt înregistrați la Agenția Servicii Publice se prelungește. Subiectul a fost discutat în cadrul unei ședințe la Guvern, la care au fost examinate subiecte ce țin de managementul integrat al frontierei, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de Guvern se menționează că termenul respectiv expiră pe 18 iulie curent. În cadrul ședinței a fost acceptată propunerea ca această perioadă să fie extinsă până la 1 ianuarie 2019

Totodată, în contextul demersurilor Guvernului de a asigura un management integrat şi eficient al frontierei dintre autoritățile Republicii Moldova și ale Ucrainei, prim-ministrul Pavel Filip a solicitat urgentarea măsurilor pentru extinderea punctelor comune de trecere de-a lungul frontierei de est, inclusiv pregătirea resurselor umane și verificarea condițiilor administrative.

Referitor la lansarea controlului în comun la punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene situate pe segmentul transnistrean, atât Poliția de Frontieră, cât și Serviciul Vamal urmează să inițieze cu partea ucraineană procedurile finale pentru asigurarea practică a activității. Premierul a menționat că, în comun cu autoritățile din Ucraina, vor fi depuse eforturi pentru grăbirea semnării protocoalelor în acest sens.