Doritorii de a fi declaranți vamali pot să se înscrie la un curs de instruire organizat de CTIF

 

Dacă nu ați reușit să vă înscrieți anterior la cursul de instruire primară a declarantului vamal, desfășurat de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF), o puteți face până la finalul săptămânii curente. Cursul de instruire are o durată de șase săptămâni și se va încheia la 12 martie 2020.

Instruirile sunt ghidate de cei mai buni formatori ai Serviciului Vamal. Orele teoretice ale cursului se desfășoară de luni până vineri, între orele 17.30 și 20.30, iar orele practice - în zilele de sâmbătă, între orele 9.00 și 13.20.

Informații suplimentare despre condițiile de participare la cursul respectiv pot fi obținute la Centrul de instruire în finanțe al CTIF,
telefoane de contact: 022 822 032, 068669942, adresa de e-mail:instruire@ctif.gov.md.

Programul cursului de instruire cuprinde un set de teme importante, printre care: nomenclatura combinată a mărfurilor, metodele de determinare a valorii în vamă a acestora, certificarea originii mărfurilor, normele tehnice privind completarea declarației vamale în detaliu, metodologia calculării și perceperii drepturilor de import/export, modul de completare a declaraţiei vamale în sistemul informațional "Asycuda World".

D
upă susținerea testelor, audienții vor primi certificate de absolvire a cursului de instruire, document necesar pentru angajare în companiile de brokeri vamali sau în calitate de declaranți vamali în nume propriu.

Declarantul vamal efectuează, în baza contractului de prestări servicii, în numele companiei de brokeri vamali sau persoanei juridice care deține, în baza licenței, drepturi de import/export, prin reprezentarea directă în vamă, operațiuni privind declararea mărfurilor și/sau mijloacelor de transport la posturile vamale din țară.  

 

Serviciul de presă al CTIF

7 februarie 2020

------------

DIȘCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.