Donațiile pentru combaterea COVID-19 pot fi vizualizate pe platforma tender.health

Platforma tender.health are o nouă funcționalitate care permite vizualizarea și analiza datelor despre donațiile externe și interne ale partenerilor Republicii Moldova pentru consolidarea capacităților instituțiilor medico-sanitare publice implicate în tratamentul COVID-19, transmite IPN.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, noua funcționalitate permite vizualizarea donațiilor oferite, dar și unde, și în ce mărime au fost distribuite acestea.

Platforma deschisă tender.health a fost lansată în mai anul curent. Aceasta permite analiza datelor privind achizițiile publice în domeniul sănătății pentru combaterea COVID-19 în Republica Moldova.

Datele despre contracte și facturi sunt prezentate în format de tabele și grafice, cu funcții de filtrare pentru analiză și monitorizare.

Vizualizarea datelor despre donații pentru combaterea COVID-19 a apărut datorită inițiativei Coaliției organizațiilor societății civile pentru respectarea principiilor de transparență și eficiență în utilizarea banilor publici, susținerii Biroului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Republica Moldova în cooperare cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.