Doi cetățeni moldoveni se află blocați în provincia Hubei din China

Ambasada Republicii Moldova la Beijing a fost contactată de doi cetățeni ai Republicii Moldova care au comunicat că se află blocați pe teritoriul orașului Wuhan, provincia Hubei, unde este restricționat accesul de intrare și ieșire. Ca urmare, Ambasada a contactat autoritățile chineze în vederea obținerii permisiunilor de părăsire de către moldoveni a orașului aflat în carantină. Despre aceasta anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării europene într-un comunicat de presă emis în legătură cu declanșarea epidemiei de coronavirus de tip nou în Republica Populară Chineză, transmite IPN.

Alte două familii de moldoveni, care locuiesc în alte provincii chineze, neafectate de focarul coronavirus, și-au exprimat dorința de a părăsi teritoriul Chinei în vederea evitării posibilei contaminări.

Conform datelor MAIE, în China sunt în jur de 300 de cetățeni ai Republicii Moldova. 134 sunt persoane care își fac studiile, 115 au domiciliul stabilit în această țară, ceilalți având ședere temporară.

Potrivit ultimelor informații, numărul persoanelor care au fost infectate de coronavirus de tip nou a atins cifra de 4474, iar numărul persoanelor decedate este de 106. Ministerul de Externe reiterează avertismentul de călătorie în Republica Populară Chineză și recomandă cetățenilor moldoveni evitarea temporară a deplasărilor în provincia Hubei.

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat pentru presă că, acum o zi, a fost convocată ședința lărgită a Comisiei pentru situații excepționale și urgențe de sănătate publică a Ministerului. Fiecare autoritate a menționat măsurile pe care le întreprinde pentru controlul noului tip de virus. Potrivit ministrei, Republica Moldova se ghidează de recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. „La etapa respectivă nu avem niciun caz înregistrat pe teritoriul Republicii Moldova de infectare cu acest virus de tip nou”, a mai spus ministra.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.