Doar Vitalie Perciun are interesul ca „Central House” să fie funcțională, avocat

Vitalie Perciun, fondator și asociat majoritar al „Central House” și fondator-administrator al „Central Group” este singura persoană interesată ca firmele să fie funcționale. Restul „pretinșilor reprezentanți” nici pe departe nu au acest interes. O spune Raisa Morozan, care îi reprezintă interesele lui Vitalie Perciun.

În cadrul unei conferințe de presă la IPN, avocata a menționat că în spațiul public au fost vehiculate mai multe informații false, furnizate de către „pretinși reprezentanți ai Central House”, care este în proces de insolvabilitate, și „pretinșii creditori ai Central House”. E vorba de Veaceslav Timotin, locțiitorul administratorului de insolvabilitate al „Central House”, persoana desemnată de acesta, avocatul Andrei Iosip, și actualul director al întreprinderii „Gările Auto Moderne SRL, Iurie Moroz. Aceștia au furnizat informații calomnioase despre Vitalie Perciun, precum că ar prejudicia „Central House”. Raisa Morozan  spune că „Central House” este supusă unui atac de preluare a bunurilor cu o valoare de peste 150 de milioane de lei.

Avocata relatează că, prin decizia Curții Supreme de Justiție din 17 noiembrie 2021, a fost menținută Decizia Curții de Apel Chișinău din 8 iunie anul curent și Hotărârea Judecătoriei Chișinău sediul Central din 7 martie 2020, prin care a fost recunoscută rezoluțiunea din septembrie 2019 a contractului de vânzare-cumpărare, în temeiul căruia s-a dispus excluderea „Ubicuit Grup” SRL din calitatea de asociat al „Central House” SRL și „Ubicuit Grup” a fost obligat să restituie cota de 70% lui Vitalie Perciun. Ca rezultat, Vitalie Perciun deține cota de 90% din capitalul social al „Central House” SRL. Avocata spune că „Ubicuit Grup” SRL nu a investit nimic în Central House SRL, deși avea cota de 70% din societate, iar construcțiile „Central House” SRL, care valorează peste 150 de milioane de lei, au fost construite din investiția asociatului din Azerbaidjan și a lui Vitalie Perciun.

Raisa Morozan subliniază că „Ubicuit Grup” SRL, deși cunoștea din septembrie 2019 că nu mai deține calitatea de asociat al „Central House” SRL, în 2020 comite mai multe acțiuni care duce „Central House” SRL în faliment, în același timp victimizându-se și denigrându-l pe Vitalie Perciun. Mai exact, acesta depune plângere la Procuratură, în martie 2020, în temeiul căreia lui Vitalie Perciun i se intentează dosar penal privind samavolnicie soldată cu daune în proporții deosebit de mari „Central House” SRL. Prin acest dosar, atât Vitalie Perciun cât și alți agenți economici care dețineau spații comerciale în locațiune la „Central Group” SRL erau presați cu ordonanțe de ridicare, atenționări din partea organelor de urmărire penală că vor fi percheziționați dacă nu se vor conforma cerințelor lor. Presiunile au fost aplicate pe parcursul anului 2020 până în iunie 2021, a menționat avocata.

Tot în 2020, „Ubicuit Grup”, deși nu era asociat, a emis un proces-verbal, contrar a două încheieri judecătorești. Vitalie Perciune a fost înlăturat de la conducerea „Central House”, cu participarea lui Veceslav Zara, fost director al întreprinderii de stat „ Gările și Stațiile Auto”, după administrarea căruia întreprinderea de stat a falimentat și s-a creat parteneriatul public-privat cu „Gările Auto Moderne” SRL, a mai spus Raisa Morozan.

Avocata a prezentat mai multe documente cu referire la subiectul abordat în cadrul conferinței de presă, care pot fi vizualizate accesând acest link.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.