Doar regiunea transnistreană mai rămâne sub cod galben COVID-19

Numărul de infectări cu COVID-19 este în scădere. În perioada, 11-17 aprilie, incidența a constituit 26 de cazuri la 100 de mii populație, în scădere cu circa 25% comparativ cu săptămâna precedentă. 37 de unități administrative se află în pragul de alertă verde de incidență a numărului de infectări. Doar în regiunea transnistreană se menține cod galben, incidența fiind de 70 de cazuri la 100 de mii populație, transmite IPN.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în perioada 11 și 17 aprilie a scăzut numărul gravidelor care s-au infectat cu noul coronavirus, fiind înregistrate patru cazuri. La fel, s-au infectat mai puțini copii. În scădere cu 43% este și numărul deceselor provocate de COVID-19, în total în perioada menționată fiind înregistrate 12 cazuri.

„Media zilnică a persoanelor spitalizate în perioada 11-17 aprilie a constituit 251 de persoane, cu 9% mai puține față de săptămâna a 14-a. Respectiv, fondul de paturi destinat pacienților cu COVID-19 a scăzut cu 39%, iar secții cu paturi pentru persoane infectate rămân desfășurate în 16 instituții medico-sanitare publice”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Cât ține de procesul de vaccinare împotriva COVID-19, acoperirea națională cu o doză constituie 32%, iar cu schemă completă –31%. Vaccinarea este gratuită și recomandată de instituțiile de sănătate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.