Doar două partide ar accede în Parlament dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

Dacă duminica viitoarea ar avea loc alegeri parlamentare, cele mai multe voturi ar fi acumulate de Partidul Socialiștilor –  35%, urmat de Partidul Acțiune și Solidaritate – cu 18%. Cel puțin așa arată datele unui sondaj de opinie realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, transmite IPN.

Partidul Democrat ar acumula 5% din voturi, în condițiile unui prag electoral de 6%, iar Platforma Demnitate și Adevăr –  3,3%.

Din totalul celor care au spus că sunt deciși să meargă la vot (68% dintre cei intervievați), opțiunile electorale se repartizează astfel: PSRM – 51% din voturi, PAS – 26%, PDM – 6,9% și Platforma DA – 4,8%.

Întrebați despre politicanul în care au cea mai mare încredere, 52,2% dintre respondenți l-au menționat pe Igor Dodon. 20,4% au spus că au încredere în Maia Sandu, 4,3% l-au numit pe Pavel Filip, iar 4,2% au încredere în Andrei Năstase. Aceștia sunt urmați de Vladimir Voronin și Vlad Plahotniuc. De cea mai puțină încredere se bucură președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Sondajul a fost efectuat în 79 de localități de pe teritoriul Republicii Moldova (exceptând regiunea transnistreană) în luna noiembrie, prin metoda interviului față în față. Eșantionul a constat din 1181 de respondenți și are o marjă de eroare de +/- 3%.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.