Directorul API, despre acuzațiile deputatului Țîrdea: Este un fals

Potrivit directorului Asociației Presei Independente, Petru Macovei, cartea lansată de către unul dintre fruntașii Partidului Socialiștilor din Moldova, Bogdan Țîrdea, care a acuzat organizațiile nonguvernamentale de finanțare netransparentă, este un fals. „Lansarea cărții este o tehnică de manipulare prin care se încearcă distragerea atenției publice de la probleme foarte grave și acuzații grave care sunt lansate în adresa unor candidați spre, vezi Doamne, activitatea asociațiilor obștești, care, regretă Bogdan Țîrdea, nu sunt asociate agenților străini, așa cum se întâmplă în Rusia”, menționează Petru Macovei, citat de IPN.

„Cel puțin, organizația pe care eu o reprezintă, dar și alte organizații care au fost prezentate astăzi de către Bogdan Țîrdea, sunt organizații de bună credință și cu responsabilitate, care își publică rapoartele. Ceea ce nu se întâmplă în cazul instituțiilor media controlate politic”, susține Petru Macovei.

Potrivit directorului API, rapoartele de monitorizarea a mass-mediei denotă că există publicitate electorală mascată, materiale cu caracter electoral și acest fapt demonstrează că unele instituții media în această perioadă sunt finanțate obscur de către candidații la funcția de președinte. Aceste date nu se regăsesc în rapoartele financiare pe care aceștia trebuie să le prezinte Comisiei Electorale Centrale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.