Director nou la Spitalul Clinic Republican

Directorul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Anatol Ciubotaru, a fost demis din funcție, începând cu 24 martie. Hotărârea a fost adoptată la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, convocată marți seara la Guvern. Conform hotărârii, în funcția de director interimar al Spitalului Clinic Republican este numit Andrei Uncuța, transmite IPN.

Premierul Ion Chicu a declarat după ședință că decizia de a face modificări la nivelul managementului SCR a fost luată cu scopul „de a spori capacitățile instituției de a face față provocărilor epidemiologice”.

Premierul nu a menționat care sunt motivele pentru care a fost demis din funcție Anatol Ciubotaru și dacă această hotărâre ar avea vreo legătură cu faptul că patru lucrători medicali ai Spitalului Clinic Republican sunt suspecți că ar avea COVID-19.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale menționa că este vorba despre un medic, două asistente medicale și o infirmieră, care la inițiativa directorului spitalului au efectuat testele la COVID-19 în cadrul unui laborator privat. Pentru a preciza diagnosticul, testele urmau să fie repetate în laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Începând cu data de 17 martie, în țară este declarată stare de urgență. Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 125. Printre ele și cadre medicale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.