Din 17 iunie, Moldova va găzdui competiția internațională de tenis „Billie Jean King Cupˮ

Republica Moldova va găzdui una dintre cele mai importante competiții internaționale din lumea tenisului „Billie Jean King Cupˮ. Turneul se va desfășura în perioada 17-22 iunie, la Clubul de tenis de pe teritoriul Arena Chișinău, cu acces liber, transmite IPN.

Într-o conferință de presă la IPN, președintele Federației Naționale de Tenis din Moldova, Ceslav Ciuhrii, a menționat că este o competiție prestigioasă, care poate fi comparată cu un campionat mondial la tenis. A fost făcut un efort semnificativ pentru a aduna echipa în Moldova, întrucât majoritatea jucătoarelor au domiciliu stabilit peste hotare. Președintele Federației și-a exprimat siguranța că sportivele din Moldova vor demonstra rezultate performante.

Căpitanul echipei, Olga Cosîc, a declarat că fiecare sportivă are programul său individual, subliniind că este un mare noroc că acestea au fost adunate împreună pentru a participa în competiție. „Cred că în fiecare jocul va fi deloc ușor și va trebui să depunem un efort maxim. În afară de noi, vor fi zece echipe, din Albania, Armenia... Cred că printre favorite vor fi echipele din Cipru, Finlanda, Luxemburg și Muntenegru. Așteptăm jucătoare puternice care au confirmat participareaˮ, a comunicat Olga Cosîc.

La turneul vor fi două subgrupe, tragerea la sorți va avea loc cu o zi înainte de competiție. În funcție de subgrupă, echipa va participa la patru sau cinci meciuri. Fiecare sportiva din cele cinci din echipă va reuși să-şi încerce forţele. Meciurile vor începe la ora 11.00, a precizat Olga Cosîc.

Tenismena Daniela Ciobanu a menționat că desfășurarea turneului pe o suprafață de ciment reprezintă un avantaj pentru echipa națională și pentru ea personal, adăugând că sportivele din Moldova sunt gata să concureze în orice condiții. Daniela Ciobanu a precizat că este o competiție de echipă, rezultatele individuale nu garantează rezultatul scontat. „Avem o echipă foarte bună. Vom face partajările astfel ca să ne ajungă energie pe tot parcursul săptămâniiˮ, a spus sportiva.

Tenismena Abigail Rencheli, care vine din America, a spus că este foarte bucuroasă să reprezintă Republica Moldova la această competiție și va lupta pentru fiecare punct adus echipei.

Tenismena Lia Belibova are 15 ani. Deși este junior, a reușit să ajungă pe lista participanților. Sportiva și-a exprimat speranța că alături de echipă va demonstra performanță.

Arina Gamrețkaia spune că pentru a treia oară va juca pentru echipa națională de seniori. Tenismena spune că mereu i-a plăcut să facă parte din echipa națională, iar când meciul se desfășoară acasă este o experiență deosebită, întrucât va fi de față familia și prietenii.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.