Din 15 iunie se reiau zborurile regulate

Începând cu 15 iunie, sunt reluate cursele aeriene regulate de pasageri și charterele regulate de pasageri. O hotărâre în acest sens a fost luată de Comisia națională extraordinară de sănătate publică, transmite IPN.

Potrivit hotărârii, Aeroportul Internațional Chișinău urmează să asigure măsurile de prevenire a infecției COVID-19 pentru pasageri și angajați, în sălile de sosire și plecare. Urmează să fie verificată temperatura, să fie asigurate ecrane de protecție, echipament de protecție personală, soluții de dezinfecție. O condiție este și respectarea distanței sociale, iar încăperile și instalațiile în terminal urmează să fie dezinfectate.

Operatorii aerieni naționali și străini urmează să asigure respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 de către personalul navigant și pasageri. Operatorii de deservire la sol (handling) urmează să asigure transportarea pasagerilor din terminal spre aeronavă și invers fără rețineri nejustificate și cu asigurarea normelor sanitare.

Autoritatea Aeronautică Civilă trebuie să pună la dispoziția agenților aeronautici și a autorităților publice, care activează la aeroport, materiale informative privind măsurile de prevenire a infecției COVID-19.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.