Din 1 aprilie părinții pot înscrie online copiii în clasa întâi

Începând cu ziua de luni, 1 aprilie, părinții din Chișinău pot depune online actele pentru înscrierea copiilor în clasa întâi. Procedura prevede două etape. Prima se va desfășura în perioada 1 aprilie-24 mai, iar cea de-a doua este planificată pentru 3-17 iunie, transmite IPN.

Prima etapa presupune depunerea și validarea cererilor, a actelor de înscriere în clasa întâi a copiilor care împlinesc vârsta de șapte ani până la 1 septembrie 2024. Este obligatoriu ca viza de reședință a copilului să corespundă cu districtul școlar. Dosarul de înscriere va fi depus pe platforma escoala.chisinau.md și va include cererea de înscriere a copilului, buletinul de identitate al părintelui sau reprezentantului legal al copilului și certificatul de naștere al copilului, precizează Primăria Chișinău.

În perioada 3-17 iunie va avea loc depunerea și validarea actelor de înscriere a copiilor din districtul școlar care vor împlini vârsta de șapte ani până la începutul anului școlar și care n-au reușit să fie înscriși în prima etapă. La fel, pot depune cereri părinții copiilor care vor împlini vârsta de șapte ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2024 din districtul școlar și părinții copiilor din alte districte școlare pe locurile rămase libere.

Comisiile instituționale și cea municipală vor examina în perioada 20-30 august 2024, în limita locurilor rămase libere, situațiile de excepție a copiilor care pe parcursul celor două etape nu au fost înscriși în clasa întâi.

Înregistrarea copiilor la școală este gratuită.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.