Dezvelirea bustului profesorului universitar Roman Coșciug pe Aleea savanților și medicilor iluștri

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova Vă invită, în data de 21 octombrie 2020, la ceremonia de dezvelire a bustului profesorului universitar Roman Coșciug, care, pe parcursul unui sfert de secol, a fost șef al Catedrei de terapie nr. 1 a Facultății de Perfecționare a Medicilor.

Evenimentul va avea loc pe Aleea savanților și medicilor iluștri din Chişinău (str. Nicolae Testemițanu, 27), cu începere de la ora 10:00 și va fi transmis LIVE de Privesc.eu.

La eveniment vor participa rectorul Emil Ceban împreună cu echipa administrativă, membrii familiei regretatului profesor, cadre didactice, studenți și medici-rezidenți.

Acțiunea se înscrie în Planul de manifestări consacrate celor 75 de ani de la fondarea USMF „Nicolae Testemițanu”, desfășurate în cadrul Zilelor Universității.

Profesorul universitar Roman Coșciug a fost un iscusit pedagog și clinician, talentat savant şi manager vizionar, fiind extrem de apreciat de către comunitatea medicală din republică, dar şi din URSS. Profesorul Coșciug a desfăşurat o vastă activitate organizatorică, metodică şi ştiinţifico-practică, a contribuit la implementarea inovaţiilor medicinei interne și reumatologiei, precum și la îmbunătățirea activităţii clinice în domeniul asistenţei internistice.

A fost specialist principal în probleme de medicină internă al Ministerului Sănătăţii, președinte al societăților științifice republicane ale interniștilor și reumatologilor, membru al cârmuirii societăților științifice unionale a interniștilor și reumatologilor, funcţii, pe care le-a onorat cu demnitate și abnegație pe parcursul anilor.

Pentru merite deosebite în activitatea multilaterală, profesorul universitar Roman Coșciug a fost decorat cu insigna „Eminent al Ocrotirii Sănătății”.

 

_______

DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.