Deţinătorii de animale care nu vor strânge excrementele riscă amendă până la 1500 de lei

Deţinătorii de animale de companie care nu vor strânge excrementele după acestea în spaţiile publice din Chişinău vor achita o amendă de 1200-1500 lei. La intrările în parcuri, scuaruri şi pe alei se vor monta panourilor informative. Prevederea se regăseşte în Regulamentul privind întreținerea animalelor de companie cu și fără stăpân în municipiul Chișinău, a cărui aplicare s-a aprobat la şedinţa CMC, transmite IPN.

Potrivit proiectului de decizie, primarul va desemna în calitate de agenţi constatatori angajaţii Secţiei de control şi protecţie a animalelor din cadrul DGLCA pentru monitorizarea situaţiei. Direcţia generală finanţe va asigura alocarea surselor financiare pentru definitivarea Registrului de evidenţă a animalelor cu şi fără stăpân.

DGLCA se obligă să asigure inspectarea şi verificarea tuturor parcărilor auto, a şantierelor de construcții, pieţelor de comercializare a animalelor de companie, a azilurilor pentru maidanezi şi a agenţilor economici din Chişinău în vederea respectării Regulamentului, în baza unui grafic elaborat şi coordonat cu Comisia de specialitate a CMC. DGLCA va raporta trimestrial Comisiei de specialitate despre activitatea Secţiei de control şi protecţie a animalelor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.