Detalii despre răpirile din stânga Nistrului

Asociația Promo-LEX vine cu noi precizări privind cele patru persoane răpite în stânga Nistrului. Potrivit asociației, cetățenii Andrei Amarfi și Alexandru Puris au ajuns ieri acasă, în jurul orei 20.00. Ambii afirmă că nu au fost torturați. Despre Adrian Glijin, mama și soția acestuia afirmă că nu cunosc nimic despre locul aflării. Nu există nici o informație nici despre o altă persoană răpită, Stanislav Mînzarari, transmite IPN.

„Potrivit lui Alexandru Puris, cetățean al Republicii Moldova, el a fost reținut pe 8 octombrie, la ora 01.00, din propria casă din orașul Camenca, de către persoane mascate. A fost încătușat, i s-a pus o glugă pe față și, fiind doar în lenjerie și șlapi, a fost urcat într-un microbuz și dus la Tiraspol, unde a fost deținut într-un izolator al structurilor de securitate locale”, precizează Promo-LEX.

Între timp, la domiciliul acestuia din Camenca, care se află în stânga Nistrului, colaboratorii structurilor de securitate au desfășurat percheziții în prezența tatălui, care suferă de probleme cardiace. Perchezițiile au început în jurul orelor 03.00 și au durat două-trei ore. Colaboratorii structurilor de securitate au confiscat un computer, laptop, telefon, bani în valoare aproape de circa șase mii de lei și două mii de ruble transnistrene, precum și alte surse de stocare a informației.

Pe parcursul zilei de 8 octombrie, Alexandru a fost audiat și i s-a adus la cunoștință că este acuzat de spionaj în favoarea Republicii Moldova. La finalul zilei, i s-a comunicat că în privința lui a fost aplicată măsura preventivă – interdicția de a părăsi regiunea.

Din cei patru răpiți, unul este polițist la Florești și altul angajat al Agenției Servicii Publice. Despre ceilalți doi nu se cunoaște practic nimic. Tiraspolul precizează că aceștia au fost reținuți pentru „comiterea unei serii de infracțiuni” pe teritoriul transnistrean. Andrei Amarfi și Alexandru Puris au fost eliberați de sub strajă.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.