Despre pregătirea divorțului între Chișinău și FMI, mesajul Termoelectricii în ajunul facturii la căldură și ce așteaptă puterea a patra de la puterea a doua

Principalul din fluxul IPN din 12 decembrie 2019

Convins că lumea nu mai prinde la minte

Viorel Morari, cel care a fost delegat la Procuratura Generală pentru o perioadă de către procurorul general Alexandr Stoianoglo, anunță că procurorii investighează acordarea de către Guvern, în anii 2014-2015, a garanțiilor de stat pentru acoperirea fraudei bancare și devalizării Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank, dar și concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

FMI, eterna greblă în calea конструкторулуй комунизмулуй

„Guvernul nostru va căuta să continue colaborarea cu toți, dar exclusiv acolo unde avem interesele Republicii Moldova. Acolo unde intrăm în coliziune cu interesele țării, noi vom continua să discutăm, dar nu vom accepta condiționalități care defavorizează sau stopează șansele noastre economice și care pun povară adițională asupra domeniului social, ceea ce înseamnă creștere de tarife, impozite etc. Acestea sunt două teme pe care le discutăm, dar sunt tabu”, a declarat Ion Chicu.

Uzurparea puterii: deocamdată, fără Plaha, alias Ulinici, Novak etc.
 
Curtea de Apel Chișinău a respins ca neîntemeiată contestarea înaintată de membrii fostului Guvern, condus de Pavel Filip, privind ordonanța de începere a urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat. Fostul președinte al Parlamentului, deputatul democrat Andrian Candu, susține că Interpol nu a acceptat cererea de căutare internațională a fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, pentru că dosarul în baza căruia a fost înaintată ar fi unul politic.

În loc de contor la calorifer – povești despre utilitatea lui

Încălzirea centralizată autonomă pe care o promovează Termoelectrica SA are toate beneficiile încălzirii individuale, dar este mai eficientă din punct de vedere economic. Potrivit lui Veaceslav Eni, directorul general al Termoelectrica, încălzirea centralizată autonomă înseamnă instalarea unui punct termic în blocul locativ, unde fiecare consumator este conectat direct la rețelele întreprinderii și consumă cât dorește.

Unde? – asta-i întrebarea

P
remierul ucrainean, Oleksiy Honcharuk i-a vorbit omologului său moldovean, Ion Chicu despre oportunitatea înființării unei zone economice libere între Republica Moldova și Ucraina.

Există o „shemî” și pentru Tiraspol?


Republica Moldova va fi gata de la 1 ianuarie 2020 sa primească gaze în regim revers prin coridorul Transbalcanic. Asta, după ce a fost reconstruită conducta magistrală ȘDKRI (Shebelinka – Donețk – Krivoi Rog – Ismail), așa încât să fie asigurate condițiile de recepționare a gazelor naturale în regim revers prin stația de măsurare gaze SMG Căușeni. Lucrările au costat circa zece milioane de lei.

Puterea a patra, inaptă și invalidă

Organizațiile neguvernamentale de media cer deputaților să revină la mai multe modificări și completări la șapte legi importante care vizează direct sau indirect activitatea mass-media. Proiectul prevede anumite clarificări în legislația națională, întrucât nici până la momentul actual în legile Republicii Moldova nu stabilește cine sunt jurnaliștii, ce sunt instituțiile media. Totodată, documentul se referă la Legea privind accesul la informație, Legea cu privire la libertatea de exprimare.

Amănunte pe IPN!

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.