Despre pericolul zilei fără bani europeni, cum se-mparte 7-n două și cum alină șeful mânza procurorului

Principalul din fluxul IPN din 11 decembrie 2019

Oficialitățile, pe rol de tâlhari, exscroci și bandiți

Cetățenii vor putea semnaliza, în mod anonim și securizat, abuzurile și fărădelegile comise de către autorități sau pe care le-au observat în societate, prin intermediul paginii anonim.md, lansate de asociația obștească „Juriștii pentru Drepturile Omului”.

„5+2” este, de fapt, 4+3

Republica Moldova are posibilitatea să apeleze la forumul „5+2” pentru a bloca asemenea decizii în viitor. Situația e ipotetică. Deocamdată nu ne-am confruntat cu asemenea situații, iar mecanismul „5+2” rămâne un simplu for de dezbateri, așa cum este, de altfel, și OSCE, un simplu for de dezbateri”, a declarat Vladimir Socor într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Repetarea, în surdină, a puciului din iunie?

Noua conducere a Procuraturii Generale și-a asumat angajamentul să clarifice ce este cu dosarul privind devalizarea sistemului bancar. „Până ieri (alataieri – n.r.), șeful Procuraturii Anticorupție suspendat din funcție, Viorel Morari, a opus o rezistență acestui proces și practic, dacă e să recunoaștem, (până ieri, n.r.) procurorii Procuraturii Generale nu au avut acces la acest dosar. Respectiv, nu putem să ne asumăm răspunderea pentru toate informațiile care au fost prezentate până acum”, a declarat Ruslan Popov.

Câinii latră, „Șkodele” trec de vâjâie

Transportatorii protestează, solicitând ajustarea tarifelor de călătorie. Peste 300 de microbuze au fost parcate în PMAN. Este a treia grevă organizată de transportatori, iar dacă problema nu va fi soluționată, protestele vor fi mai de amploare, a declarat președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto. Transportatorii solicită majorarea tarifului de la 48 bani/km la 74 bani/km.

Cum să nu mai vină banii? – Cum să cadă solda?

În ultima vreme, evoluțiile politice de la Chișinău sunt urmărite de la Bruxelles cu foarte mare atenție. „Efectiv, Republica Moldova este sub lupă astăzi. Nu putem anticipa, dar am văzut că unii discută inclusiv despre stoparea acestui ajutor financiar”, a declarat europarlamentara Corina Crețu în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova.

Amănunte pe IPN!

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.