Despre moratoriul asupra „legii miliardului”, cursa unică Breansk- Ceadâr-Lunga – Dardanele și de ce nici pomină de tzimmes

Principalul din fluxul IPN din 3 decembrie 2019

Talk-show în loc de ordine în sistem

Fosta ministră a sănătății, protecției sociale și familiei, Ala Nemerenco, susține că în perioada cât a ocupat funcția de ministră a aflat multe dedesubturi din sistem, mai cu seamă despre diferite scheme de obținere abuzivă a mijloacelor financiare, dar și angajarea în funcții de conducere a rudelor directorilor de spitale. Fosta ministră spune că unele instituții nu mai sunt spitale publice, dar moșii ale unor persoane concrete. Iar Mihai Popșoi își exprimă speranța că formațiunea sa va reveni la guvernare și va continua reforma justiției.

În zbor din Breansk spre Bosfor și Dardanele


Premierul Ion Chicu susține că la începutul anului 2021 ar putea fi deschise încă două aeroporturi în Republica Moldova, la nord și la sud: Mărculești sau Bălți, și unul la Ceadâr  Lunga. „Colegii mei deja discută și cu unele companii din Germania, renumite în industria respectivă, o să lansăm un concurs atunci când vom avea o viziune clară cum ne mișcăm.

Când totul a fost deloc tzimmes

Fostul prim-ministru Vlad Filat, condamnat la nouă ani de închisoare, a fost eliberat din detenție. Avocatul lui Vlad Filat, Victor Munteanu a declarat la acest subiect că „dacă Vlad Filat va dori să comunice ceva, o va face personal sau prin intermediul avocaților”. Nu am văzut hotărârea judecătorească, de aceea nu pot să comentez”, a declarat șeful Procuraturii Anticorupție, instituție care a instrumentat dosarul.

Învață, bătrâne Kissinger, învață!

Inițiativa Politicii Externe Echilibrate este una importantă. Odată cu amplasarea pe aceeași linie politică a Președinției și a Guvernului, potențialul ei executor sau implementator, inițiativa respectivă are toate șansele să treacă foarte repede de la etapa teoretică la cea practică. Despre aceasta au discutat reprezentanții fracțiunilor parlamentare, participanți la dezbaterile publice „Politica externă echilibrată: capacități, avantaje, riscuri”, organizate de Agenția de presă IPN și Radio Moldova

„Șor” e pentru popor. Dar nu va vota

Fracțiunea Platforma DA, Blocul ACUM solicită instituirea unui moratoriu asupra implementării „legii miliardului, prin care s-a pus pe umerii cetățenilor povara întoarcerii banilor sustrași din sistemul bancar”. „Banii întorși până acum de cetățeni în buget pentru a pune la loc banii sustrași” ar depăși 2,3 miliarde de lei și puteau fi folosiți în scopuri sociale sau pentru proiecte de infrastructură, menționează parlamentarii fracțiunii Platforma DA.

Amănunte pe IPN!

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.