Despre înscăunarea guvernului în stil fast-food, bani spălați printr-un vis azuriu și frauda de $ 1.000.000.000

Principalul din fluxul IPN din 14 noiembrie 2019

În doi timpi și trei mișcări

Deși chiar alaltaieri Andrian Candu spunea că sunt câteva condiții în care Partidul Democrat ar putea vota pentru învestirea unui Guvern în frunte cu Ion Chicu, iar la nivel de partid nu exista o decizie, PD a votat necondiționat alături de socialiști guvernul Ion Chicu, despre care Maia Sandu a spus că Igor Dodon vrea un Guvern pe care să-l controleze, să-l folosească în scopuri personale.

Ce a fost am văzut...

Noua opoziție a criticat dur graba în care a fost învestit noul cabinet de miniștri, care, potrivit lor, se încearcă a fi prezentat ca unul tehnocrat, însă de fapt fiind un guvern PDM-PSRM. În calitate de candidat, Ion Chicu, a prezentat lista miniștrilor propuși și programul de activitate a noului executiv. Șase dintre consilierii președintelui Igor Dodon au ajuns în noul Guvern.

Aliniate în PMAN, păreau curate ca un vis azuriu

Sechestru în dosarul celor 31 de autobuze pentru capitală. La etapa actuală sunt patru bănuiți, cercetați într-un dosar de spălare a banilor în proporții deosebit de mari.

Tăcerea unora de $ 1.000.000.000

Esența fraudei numite „furtul miliardului” a fost extragerea a 14 miliarde de lei din Banca Națională sub pretextul de a acoperi mijloacele care au dispărut din băncile comerciale.

Pe data de 13 noiembrie 2019, s-au împlinit 5 ani de la prima acordare a garanțiilor de stat în sumă de în sumă de 9,5 miliarde de lei, decisă de Guvernul condus atunci de Iurie Leancă, după care a urmat alta, în sumă de peste 4 miliarde de lei, decisă de Guvernul condus de Chiril Gaburici. Timp de cinci ani, organele de drept ale Republicii Moldova nu au avansat în investigarea fraudei.

Semnat în ultimul ceas al guvernului Sandu

Republica Moldova va primi de la Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) aproximativ 27 de milioane de dolari. Dintre aceștia, șase milioane sunt sub formă de grant, pentru finanțarea fermierilor mici și mijlocii pentru acces la sistemele de irigare și reabilitarea infrastructurii de acces către terenurile agricole, etc.

Amănunte pe IPN!

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.