Despre coronavirusul la moldoveni, pansionatele date de pomană și cum se simte Plahotniuc în SUA

Principalul din fluxul IPN din 13 martie 2020

Coronavirusul: cronica agravării situației

În țară a fost instituit cod roșu de pericol confirmat de declanșare a urgenței de sănătate publică. Numărul  cazurilor confirmate de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la opt. „Sistemul medical este pregătit. Noi avem instituțiile strategice, inclusiv de rezervă, care sunt desemnate, în caz că va crește numărul la Spitalul „Toma Ciorbă”, a declarat ministra sănătății.

Doi bărbați băuți au ajuns, noaptea trecută, la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”, declarând că s-au întors recent din Italia, iar după preluarea probelor au spus că au făcut o glumă. Cazul a fost comunicat poliției.

Circulația trenului Chișinău – Iași se sistează începând până pe 2 aprilie. A fost anulată legătura aeriană cu Spania și Franța. E sistată activitatea Pieței Centrale din Chișinău. A început dezinfectarea terenurilor de joacă și altor spații publice din oraș.

Sindicatele – în interesul oamenilor muncii


Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) consideră inadmisibil ca în condițiile închiderii școlilor și grădinițelor salariații să fie nevoiți să își ia concedii neplătite sau concedii de odihnă. Sindicatele propun acordarea obligatorie unuia dintre părinți cu copii a zilelor libere plătite sau, pornind de la situația epidemiologică, acordarea unui concediu cu plata unei indemnizații pentru carantină din bugetul asigurărilor sociale de stat.

Na - și ție/dă - și mie/ nu scri totul pe hârtie

Mai multe proprietăți care aparțin Republicii Moldova pe teritoriul ucrainean au fost transmise netransparent unor întreprinderi mixte moldo-ucrainene, afirmă deputatul Platformei DA Alexandru Slusari, vicepreședinte al Parlamentului. „Din 16 obiecte, la marea majoritate nu a fost încasat niciun bănuț în bugetul de stat. Noi vom face tot posibilul ca cei vinovați să fie trași la răspundere”, a declarat Alexandru Slusari, precizând că Platforma DA va monitoriza evoluția situației.

Pupice de la american boy

„Sunt bine și liber”, susține fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, pe Facebook, după ce Renato Usatîi a declarat că ex-„democratul” ar fi fost reținut în Statele Unite ale Americii.

Amănunte pe IPN!

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.