Despre Bruxellesul care nu e Ghizdita, subvenții nejusificate la transportatori și trandafirul care se ofilește

Principalul din fluxul IPN din 20 februarie 2020

Bruxellesul, „dezinformat” de Excelențele Sale?

Aflat la Chișinău, Luc Devigne, înalt demnitar european, a expus așteptările UE ca autoritățile naționale să se preocupe în continuare de corupție, de asigurarea depolitizării instituțiilor de stat, iar astfel să fie consolidat statul de drept, supremația legii. De asemenea, sunt așteptați pași în direcția soluționării fraudei bancare. Nu este firesc ca, după cinci ani, după o anchetă atât de profundă realizată de compania Kroll, partenerii europeni să audă doar scuze și pretexte. Nu e firesc să nu existe niciun fel de hotărâri și acest fapt denotă o problemă din sistemul judiciar, a spus Luc Devigne.

S-au ținut cu dinții până pe 14.06.2019

„Noi am fost cu PDM în cele mai grele momente, cel puțin din ultimii ani. Noi nu am părăsit atunci partidul, noi am luat decizia de a pleca din partid atunci când partidul practic a revenit la guvernare”, a spus Vladimir Cebotari despre plecarea celor 6 deputați.

„D
in această „apă tulbure”, evident că cineva va avea de câștigat și acel cineva este Partidul Socialiștilor, care folosește în acest moment practica și instrumentele folosite de către PDM în raport cu Partidul Comuniștilor. Este o răzbunare a istoriei”, consideră Igor Munteanu de la PPDA.

Ies la lumină sute de milioane de lei...

Președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto pune la îndoială rapoartele de activitate și corectitudinea aplicării subvențiilor de 381 milioane de lei pentru transportarea călătorilor care circulă gratuit. Conform estimărilor, PUA poate pretinde la maximum 70 de milioane de lei subvenționare, iar RTEC nu poate justifica nici 100 de milioane. „Dacă toate aceste 381 de milioane rămân ca subvenționare la toate trei categorii, teoretic ar putea ajunge ca microbuzele să transporte pensionarii gratuit, ca și autobuzele”, a remarcat Oleg Alexa.

Administratorii rutelor de microbuz anunță proteste dacă nu vor fi chemați la Primărie.

După ce au sugrumat presa cu tariful, se plâng


„Chișinăul nu poate exista fără presă. Acest apel este un strigăt către autorități. Incertitudinea în care astăzi s-a pomenit presa periodică este de nedescris”, a spus într-o conferință de presă vicedirectorul Moldpresa Grup SRL, Adrian Racu. Sub pretextul elaborării unui nou concept de activitate a unităților de comerț, preturile de sector nu mai prelungesc, nici măcar provizoriu (până la adoptarea noii concepții), termenele de valabilitate ale schemelor chioșcurilor de distribuție a ziarelor și altor publicații periodice.

Altă făină se macină la moară

Deputații Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr acuză că le sunt boicotate inițiativele, cu încălcarea Regulamentului Parlamentului: A fost amânată încă o dată includerea pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului a proiectului de hotărâre cu privire la adoptarea unei Declarații privind dosarele politice ale persoanelor persecutate de către regimul oligarhic; nu a fost admisă în procedură legislativă moțiunea privind MAEIE; se tergiversează pregătirea pentru lectura a doua a proiectului de lege privind „dezoffshorizării”. Aceeași poziție este și în cazul „legii Magnitsky”, a remarcat deputatul PPPDA Igor Munteanu.

Amănunte pe IPN!

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.