Despre alegeri pe vremuri de imobilitate, întorlocarea social-democrată a socialiștilor și democraților și cetățenia română

Principalul din fluxul IPN din 16 martie 2020

„Unirea” și Unitatea care au mers în alt PAS

După ce mandatul din circumscripția nr.38 a fost câștigat de socialistul Ștefan Gațcan cu 5 539 de voturi, IPN notează că în alte circumstanțe politice, ordinea putea fi un pic alta: Locul I ar fi fost luat cu 6692 de voturi: 4 554 de voturi (candidatul PAS) + 1792 voturi (Grigore Cobzac, candidat indepedent) + 346 de voturi (Dorin Chirtoacă, candidatul Blocului electoral Unirea. Diferența dintre locul I și locul II putea fi 1153 de voturi.

De-ar fi vaca cu lapte

Premierul Ion Chicu va convoca Comisia Situații Excepționale pentru a examina oportunitatea instituirii stării de urgență, având în vedere situația epidemiologică din țară. Președintele s-a adresat poporului: „să nu lăsam panica să ne controleze instinctele”. Inspectoratul General al Poliției a aplicat primele sancţiuni pentru punerea în pericol a sănătății cetățenilor și împiedicarea activității autorităților în vederea profilaxiei contra virusului COVID-19. Numărul total al cazurilor confirmate a ajuns la 29.

Bate fierul cât e cald!

Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat au semnat acordul de creare a Coaliţiei „Platforma Social-Democrată pentru Moldova” în Parlamentul Republicii Moldova. De la PD, în guvern au fost numiți: Cristina Lesnic, vicepremier pentru reintegrare; Oleg Țulea, ministru al afacerilor externe și integrării europene; Alexandru Pânzari,  ministru al apărării; Igor Șarov, ministru al educației, culturii și cercetării; Sergiu Railean, ministru al economie și infrastructurii.

Cetățenia, amânată pentru vremuri mai sănătoase

Ambasada României în Republica Moldova informează că a anulat, începând cu data de 16 martie, programările pentru prestarea de servicii consulare (exceptând urgențe, gen decese, accidente, acte solicitate de autoritățile locale în contextul pandemiei etc.). Măsura vine în contextul evoluției pandemiei de COVID-19. Măsurile se referă la serviciile consulare acordate la Ambasada României la Chișinău, Consulatul general al României la Bălți, Consulatul general al României la Cahul și Biroul consular de la Ungheni.

Vă rugăm să urmăriți conferințele de presă on-line

În legătură cu situația epidemiologică și în scopul asigurării condițiilor pentru nerăspândirea Coronavirusului COVID-19, Agenția de presă IPN anunță modificarea regimului de activitate a Sălii pentru conferințe de presă.

Amănunte pe IPN!

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.