Despre activarea instrumentului rusesc de federalizare, magicienii de la robinetul serviciilor comunale și mariajul politic de frica dosarelor penale

Principalul din fluxul IPN din 18 februarie 2020

Îi leagă aceleași păcate sau, poate, virtuți?

Conducerea Partidului Democrat și cea a Partidului Socialiștilor a participat la o ședință comună cu președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu în ceea ce privește agenda comună de lucru a Parlamentului și Guvernului. S-a cerut și o cât mai bună adaptare a agendei guvernamentale la angajamentele pe care cele două partide și le-au asumat în fața cetățenilor.

Vânzătorii de aer la robinetul de servicii comunale

Președintele Asociației Republicane Obștești „Protecția Consumatorului”, Piotr Guțul, susține că Republica Moldova este un stat capturat. Prin majorarea tarifelor la apă sau la energia termică etc. se încalcă dreptul consumatorului. O încălcare este și faptul că omul este pus să plătească pentru mai mult decât a consumat. Activistul a apelat la instanțe, dar peste tot a fost refuzat.

Circ, nu alta!

Președintele Igor Dodon cere socoteala pentru facturile exagerate la căldură pentru luna ianuarie la Chișinău. Anterior, SA „Termoelectrica” informa că, „având în vedere faptul că, în luna ianuarie 2020 perioada de facturare a constituit în medie 32-36 zile de zile, iar în luna ianuarie 2019 perioada de facturare a fost de 29 de zile, calculul mediu raportat la 31 de zile calendaristice indică faptul că, de fapt, consumul de energie termică pentru luna ianuarie 2020 este mai mic în medie cu circa 12 %, față de perioada similară a anului trecut”.

Aici nu ți-i America cu impeachment pentru discuție telefonică

Comisia de anchetă pentru tentativa de puci anticonstituțional a aflat că, în iunie, corturile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost date complotiștilor prin intermediul Inspectoratului General al Poliției, la solicitarea șefului acestuia, Alexandru Pânzari și la ordinul verbal al fostului ministru de interne, Alexandru Jizdan. S-a constatat că tulburările au fost organizate de PDM și Partidul Politic Șor, iar majoritatea răzvrătiților erau remunerați financiar. Deputatul Dinu Plângău a spus că s-a aflat că Alexandru Pânzari ar fi dat indicații verbale mai multor angajați ai MAI de a nu admite accesul deputaților în instituțiile de stat înconjurate de protestatari.

Și asta va trece...

Directorul executiv al Institutului de Inițiative Strategice, Vlad Kulminski, este de părere că președintele Igor Dodon a adus daune serioase Republicii Moldova în cadrul procesului de reglementare transnistreană. Încă în anul 2013 Igor Dodon a promovat un proiect ce se referea la federalizarea Republicii Moldova prin crearea unui stat nou. Directorul executiv al ISS este de părere că și Partidul Democrat, care îl susține actualmente pe Igor Dodon, promovează interesele altui stat, referindu-se aici la interesele Federației Ruse.

Amănunte pe IPN!

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.