Despre aceea ce știe partidul lui Usatîi despre partidul lui Plahotniuc, misiunea viitorului procuror general și haznaua burdușită cu lei

Principalul din fluxul IPN din 15 noiembrie 2019

Vrei – nu vrei, bea, Gheorghe, agheasmă

La întâlnirea cu Ion Chicu șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, a accentuat necesitatea Guvernului de a continua reformele în sectorul justiției, inclusiv selectarea procurorului general, lupta împotriva corupției, asigurarea democrației și a statului de drept, asigurarea libertății presei, dar și continuarea investigării fraudei bancare. Apropo, noul ministru al justiției, Fadei Nagacevschi, a constatat că fostul ministru a încălcat grav legea

Să-nțelegem că „de pe extern” va fi mai puțin?

„Ne bucurăm de suportul venit de pe extern, dar trebuie să înțelegem că marea majoritate a veniturilor depind de modul în care funcționează economia. Pe trimestrul trei, unele evoluții, din păcate, trezesc îngrijorare”, a spus premierul. Cu toate acestea, „toate proiectele sociale, anunțate pe 18 noiembrie, au acoperire financiară în bugetul pentru anul 2019, cu excepția majorării de salariu”.

Lupul, paznic la stână

Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, Chiril Moțpan, spune că curățarea sistemului fiscal de persoane compromise a fost prăvălită odată cu numirea lui Serghei Puşcuţa în funcția de ministru al finanțatelor”, care „în 2008 a fost demis din funcția de director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției, inclusiv protejarea schemelor de restituire ilegală a TVA.

Și ce folos că înțelege și-un copil...

Actuala situație cu demiterea Guvernului Sandu și învestirea Guvernului Chicu se datorează mizei mari a președintelui Igor Dodon de a obține controlul asupra procurorului general, care i-ar da confort personal și i-ar asigura câștigarea celui de-al doilea mandat de președinte, a spus expertul economic Veaceslav Negruța în cadrul dezbaterilor publice „Guvernul tehnocrat și minoritar ca soluție: avantaje și riscuri”, organizate de Agenția de presă IPN și Radio Moldova.

Ieri nu conta? Doar azi contează?

Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr a depus la Procuratura Generală solicitare de anulare a ordonanței din 8 iulie curent prin care s-a refuzat anchetarea finanțării PSRM cu surse din Federația Rusă. Din înregistrarea la care face trimitere Andrei Năstase reiese că PSRM, partid pe care l-a condus Igor Dodon până a fi ales președinte, este finanțat de către Federația Rusă cu aproape 700 de mii de dolari pe lună.

Fiecare cu „banda” lui

Potrivit lui Renato Usatîi, săptămâna trecută 16 deputați democrați ar fi fost gata să părăsească rândurile PDM și să voteze pentru demiterea Guvernului condus de Maia Sandu. „Eugen Nichiforciuc a fost omul care le propunea colegilor săi câte 350 de mii de euro pentru a părăsi rândurile partidului”, a declarat Renato Usatîi.

Amănunte pe IPN!

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.