Descinderi în dosarul privind presupusele schemele de contrabandă cu chihlimbar

Grupul de urmărire penală, sub conducerea Procuraturii Generale, desfășoară descinderi la Birourile Vamale Chişinău, Centru şi Nr.4, la Filiala CPTP a ÎS „Poşta Moldovei”, precum Oficiul Poştal Chişinău, în dosarul privind presupusele schemele de contrabandă cu anabolizante, chihlimbar, tutungerie şi alcool etilic, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, sunt ridicate acte confirmative ale exporturilor ilegale prin Aeroportul Internaţional Chişinău. De asemenea, borderourile pentru transportare şi documente de însoţire a coletelor şi banderolelor. De asemenea, au fost identificate suporturi tehnice pe care sunt stocate informaţii electronice şi date, precum și documente de producere la Centrul de Prelucrare şi Transportare a Poştei.

Dosarul penal a fost inițiat pe 27 iunie, în baza declaraţiilor făcute de fostul şef al Companiei de Stat „MoldATSA” în cadrul unei emisiuni televizate. Atunci, fostul director al Autorității Aeronautice Civile - MoldATSA, Sorin Stati, a declarat că două tone de chihlimbar ar fi transportate săptămânal din Ucraina în Moldova și care ulterior ar ajunge în Hong Kong. Potrivit lui, această acțiune de contrabandă era efectuată în colaborare cu Poliția, iar conducerea Aeroportului Internațional Chișinău și Serviciul Vamal ar fi la curent cu această schemă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.