Dereck J. Hogan, despre instabilitatea Guvernului: Avem nevoie de stabilitate, dar avem nevoie și de reforme

Instabilitatea politică din Republica Moldova nu ajută populația să facă față problemelor economice și epidemiologice din țară. Mai mult decât atât, incertitudinea asupra stabilității Guvernului reprezintă un element cheie în asigurarea unui trai decent a cetățenilor. Opinia aparține ambasadorului SUA în Moldova, Dereck J. Hogan și a fost formulată în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

„Nu cred că ar fi corect să vorbesc despre posibilitatea căderii acestui Guvern, vom vedea. Eu mențin un dialog constant cu toate partidele politice pentru a înțelege ce se poate întâmpla. Avem nevoie de stabilitate, dar în același timp avem nevoie de promovarea reformelor necesare pentru a depăși criza”, a declarat oficialul american.

Referitor la instabilitatea care planează asupra Guvernului, Dereck J. Hogan susține că „înțelepciunea joacă un rol important în rezolvarea acestei probleme politice”.

În ciuda instabilității politice, prin voință politică, ambasadorul Dereck J. Hogan crede că în Republica Moldova se pot face reforme. „Am văzut că există voință politică, un exemplu este adoptarea legii cu privire la ONG-uri. Am văzut că 95 de deputați au votat în favoarea acestei legi. Eu cred că este un exemplu pozitiv a posibilității de a găsi un limbaj comun”., a spus el

Cât despre ultimele mutări ale deputaților de la un partid la altul, ambasadorul SUA este de părere că fiecare deputat are dreptul să aleagă între o formațiune sau alta, important ca la mijloc să nu existe acte de corupție.

„Este dificil să înțeleg ce se întâmplă, din punctul meu de vedere. Pe de o parte, deputații au dreptul de a decide unde vor să meargă, dacă nu sunt mulțumiți de un anumit partid, pot pleca în alt partid, dar dacă acest traseism politic este legat cu primirea banilor, asta desigur nu este bine, este ilegal. Eu sper că autoritățile relevante, inclusiv Procuratura Generală să investigheze exact ce se întâmplă și să fie trași la răspundere toți care sunt implicați în corupție”, a punctat ambasadorul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.