Dereck Hogan: Moldova trebuie să asigure un proces electoral liber și transparent

Republica Moldova trebuie să asigure un proces electoral liber, corect și transparent, unde toți candidații pot concura în condiții egale, fără frică de hărțuire sau intimidare, și mai presus de toate, ca rezultatul alegerilor să reflecte voința oamenilor. Despre acest lucru a vorbit ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck Hogan, în cadrul unui discurs adresat studenților Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative a Universității de Stat din Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al USM, ambasadorul a mai spus că e necesară fortificarea relațiilor de colaborare între Republica Moldova și SUA, prin care studenții, reprezentanții generației tinere au diverse oportunități de afirmare și de implicare în inițiative, proiecte și programe pentru a-și extinde performanța profesională.

„Anul acesta marcăm aniversarea a treizecia de la stabilirea relațiilor diplomatice între țările noastre. Prin instruire, programe de schimb și investiții, Statele Unite au ajutat Republica Moldova să-și dezvolte economia, să-și dezvolte societatea civilă, să consolideze instituțiile democratice și să-și păstreze patrimoniul unic”, a subliniat diplomatul.

Potrivit rectorului USM, Igor Șarov, în pofida condițiilor dificile prin care a trecut Republica Moldova în ultima perioadă, SUA a oferit sprijin în asistența medicală, pregătirea laboratoarelor, accelerarea identificării și monitorizării cazurilor de îmbolnăvire cu COVID 19, consolidarea capacităților tehnice ale specialiștilor de a răspunde tuturor provocări. Rectorul USM s-a arătat convins că proiectul MEDIACOR care va fi lansat în curând la USM, va deveni unul dintre obiectivele centrale și prioritare, oferind oportunități studenților, inclusiv celor de la FRIȘPA pentru a extinde relațiile și a eficientiza comunicarea în domeniul educației și cercetării.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.