Deputații se întrunesc în ședințe extraordinare joi și vineri

Parlamentul urmează să se întrunească în ședințe extraordinare joi și vineri, 15 și 16 august. Deputații vor examina în lectura a doua rectificările la bugetul de stat pentru anul 2019, precum și inițiativa președintelui țării, care prevede indexarea pensiilor de două ori pe an, transmite IPN.

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat într-o conferință de presă că Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ședințelor. Potrivit șefei legislativului, necesitatea convocării ședințelor extraordinare reiese din solicitarea Guvernului, pentru a examina unele subiecte ce nu pot fi amânate pentru septembrie, când vor avea loc ședințele ordinare.

Printre chestiunile introduse pe ordinea de zi se numără rectificările la bugetul pentru 2019, ajustări la politica bugetar-fiscală, inițiativa care prevede anularea facilităților fiscale pentru jocurile de noroc. De asemenea, se va examina proiectul ce se referă la funcționalitatea magazinelor duty-free la intrările în țară etc.

Dacă se va reuși examinarea tuturor chestiunilor într-o singură zi, vineri nu va fi ședință, a precizat Zinaida Greceanîi.

Sesiunea parlamentară de primăvară 2019 s-a încheiat pe 31 iulie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.