Deputații au prelungit termenul de privatizare a locuințelor

Persoanele care locuiesc în locuințe pasibile de privatizare vor putea face acest lucru până pe 31 mai 2024, având obligația de a înregistra dreptul de proprietate în modul stabilit prin Legea cadastrului bunurilor imobile. Prelungirea termenului, care potrivit legislației în vigoare expiră în luna mai, se conține într-un proiect de lege aprobat de Parlament în prima lectură, transmite IPN.

Deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Vasile Năstase, a declarat că proiectul a fost elaborat la solicitarea mai multor cetățeni care au dreptul la privatizarea locuințelor și , din diferite motive obiective, sunt în imposibilitatea de a-și exercita acest drept până la data de 31 mai 2021, cum prevede legea în vigoare.

În plen au fost lansate mai multe propuneri, inclusiv excluderea termenului în care pot fi privatizate locuințele. Propunerile urmează să fie examinate la pregătirea proiectului pentru lectura a doua.

De asemenea, deputații au aprobat un proiect de modificare a Legii privind administrarea și deetatizarea proprietății publice. Acesta reglementează inclusiv privatizarea încăperilor nelocuibile proprietate publică, date în locațiune. Prețul inițial de privatizare a încăperilor nelocuibile se determină în funcție de valoarea lor de piață, definită în raportul de evaluare întocmit de evaluator. Documentul conține lista obiectivelor nepasibile de privatizare. Și acest proiect urmează să fie votat în lectură finală.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.